Vi har vores egen kok, som står for at sammensætte en varieret kost til børnene. Maden er primært økologisk. I løbet af dagen bliver der serveret morgenmad, frokost, eftermiddagsmad og små måltider om formiddagen og sen eftermiddag.
Måltiderne i institutionen er meget mere end at få brændstof til kroppen. Når vi spiser sammen, styrker vi også børnenes sociale og personlige kompetencer, samt har fokus på selvhjulpenhed og børnenes sproglige udvikling.
Børnene lytter til hinanden og til de voksne. Vi taler om, hvad vi har lavet i dag, hvad vi spiser eller andre spændende ting. Vi hjælper børnene med, at give udtryk for deres behov f.eks. om de vil have mere vand, flere kartofler mv.
Det er vigtigt, at børnene oplever, de bliver set og hørt, samt at børnene også selv er opmærksomme på de andre børn. Det kan f.eks. være når de rækker skålene med mad videre til andre børn, samt når børnene lytter til det andre børn fortæller.
Vi arbejder for at skabe en måltidskultur, hvor samvær, nærvær og fællesskab står i centrum.
Til måltiderne får børnene serveret noget at drikke. Det er også vigtigt at de får noget at drikke mellem måltiderne. For at spare på pap- og plastickrus skal vi bede jer om, at give jeres barn en vanddunk med. Det må gerne være en, som har en særlig form eller farve og en barnet kan kende. HUSK at sætte navn på. Hver dag skal I sørge for at tage flasken med hjem og vaske den for at returnere den her dagen efter.
I institutionen forsøger vi at undgå for meget sukker. Sukker indgår i et meget lille omfang i madlavningen, hvor dette er nødvendigt af hensyn til smagen.